Προειδοποίηση

The form #5 does not exist or it is not published.

3ος Winterun - Paliakavala

3ος Χειμερινός ορεινός αγώνας
Winterun   palia kavala

Κυριακή 7 Φεβουαρίου 2016
Διοργάνωση: Σύλλογος Παλιάς Καβάλας

Γενικά:

Ημερομηνία 
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Ώρα Εκκίνησης 
11.00 
Αφετηρία 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 
Τερματισμός 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 
Απόσταση 
17 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 
Χρονικό Όριο Τερματισμού 
3 ΩΡΕΣ 
Υψομετρική Ανάβαση 
895m
Κόστος συμμετοχής: 15€

Ο Σύλλογος Παλιάς Καβάλας διοργανώνει τη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, στις 11.00 το πρωί, τον 3ο χειμερινό ορεινό αγώνα δρόμου με την ονομασία Winterun – paliakavala

Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού της Παλιάς Καβάλας. Η διαδρομή παρουσιάζει μια ποικιλία από χωματόδρομο, μονοπάτια και δασικό δρόμο. Ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα χαρακτηρίζεται «μέτριος».

Πρόσβαση στην περιοχή του αγώνα

Από Θεσσαλονίκη αλλά και από Ξάνθη προς Καβάλα -  ταξιδεύοντας επί της Εγνατίας οδού, συναντούμε την έξοδο προς Καβάλα-Δράμα και την ακολουθούμε. Στην συνέχεια και άμεσα ακολουθούμε τις πινακίδες προς Δράμα – σε 4χιλιόμετρα φτάνουμε στο χωριό Αμυγδαλεώνας, το οποίο διασχίζουμε.

Πλησιάζοντας στο τέρμα του χωριού (κατάστημα Mega Jumbo - δεξιά μας) συναντούμε διασταύρωση όπου υπάρχουν πινακίδες που θα μας κατευθύνουν δεξιά προς το χωριό Παλαιά Καβάλα. Σε 7 περίπου χιλιόμετρα φτάνουμε στη Παλαιά Καβάλα όπου θα υπάρχουν άνθρωποι της διοργάνωσης που θα σας κατευθύνουν για το παρκάρισμα των οχημάτων. Για όσους έρχονται από Δράμα, 6 χλμ πριν την Καβάλα θα συναντήσουν το κατάστημα Mega Jumbo στα αριστερά τους και θα ακολουθήσουν τις σχετικές πινακίδες προς Παλιά Καβάλα.

Περιγραφή διαδρομής

Ο αγώνας έχει αφετηρία την πλατεία του χωριού της Παλαιάς Καβάλας και μετά από ένα μικρό ασφαλτικό κομμάτι 200m εντός του οικισμού, στρίβει αριστερά με κατεύθυνση προς βορρά. Ακολουθεί ανηφορικός δρόμος, αρχικά 100mάσφαλτος και στη συνέχεια χωματόδρομος για 2,5 χλμ περίπου, μετά στρίβει δεξιά και ακολουθεί ένας κατηφορικός δρόμος 1 χλμ (χρειάζεται προσοχή γιατί έχει νερόλακκους σε ορισμένα σημεία) που καταλήγει σε κατηφορικά μονοπάτια 800m τα οποία οδηγούν στο χωριό, όπου βρίσκεται και ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας . Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη γραφική πλατεία της Παλιάς Καβάλας, ακολουθεί χωματόδρομος που οδηγεί σε μια ρεματιά κατάφυτη από οξιές, δρυς και πλατάνια. Εκεί ξεκίνα ένα πανέμορφο μονοπάτι 3 χιλιομέτρων περίπου, το οποίο κινείται παράλληλα με το ρέμα με ανηφορική κλήση και καταλήγει στη θέση «ξεροπήγαδο». Στη συνέχεια στρίβει δεξιά και συναντά χωματόδρομο με ελαφρώς ανηφορική κλήση η οποία αυξάνεται προοδευτικά έως την θέση «τρύπες» (υπάρχουν αρχαία ορυχεία της Σκαπτής Ύλης και μοναδική θέα προς το Παγγαίο). Στο σημείο αυτό βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας . Ο αγώνας συνεχίζει ελαφρώς ανηφορικά στρίβει δεξιά για να ακολουθήσει ένας κατηφορικός χωματόδρομος για 1 χλμ (ο δρόμος αυτός χρειάζεται προσοχή γιατί έχει νερόλακκους σε ορισμένα σημεία) και ακολούθως στρίβει δεξιά όπου ακολουθεί ένα μονοπάτι ανηφορικό στην αρχή και στη συνέχεια ελαφρώς κατηφορικό για 1,5 kmμέσα από μια πανέμορφη και κατάφυτη περιοχή. Στο τέλος του μονοπατιού βρίσκεται ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας . Στο σημείο αυτό ξεκίνα ένας ανηφορικός δασικός δρόμος, τον οποίο και ακολουθούμε διασχίζοντας ένα κατάφυτο δάσος από Δρυς (συναντούμε 2 πολύ ανηφορικά κομμάτια 150μ το καθένα) για να φτάσουμε στο δάσος «Μεσιλίκι». Ακολούθως αρχίζει κατάβαση με κατεύθυνση προς το χωριό της Παλιάς Καβάλας και ακολουθεί στα αριστερά μας ένα ακόμη μικρό, αλλά πολύ απότομο μονοπάτι 200mτο οποίο μας οδηγεί σε άσφαλτο (κατά την διάρκεια της κατάβασης των κατηφορικών μονοπατιών, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω της απότομης κλήσης τους, της πιθανής ολισθηρότητας λόγω πάγου, υγρασίας ή λάσπης). Στη συνέχεια στρίβουμε δεξιά επί της ασφάλτου και ακολουθούμε μια διαδρομή 700mπου μας οδηγεί στο τερματισμό του αγώνα μέσα στο χωριό της Παλιάς Καβάλας.

Οργανωτικά Στοιχεία

 • Υδροποσία και τροφοδοσία θα υπάρχουν σε τρία σημεία του αγώνα.
 • Θα υπάρχουν 6 σημεία ελέγχου για την ασφάλεια  και ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
 • Κατά την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει κάλυψη από την Διασωστική Ομάδα Καβάλας και τον Ερυθρό Σταυρό.
 • Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους και τους κανόνες που υπάρχουν στο αστικό και ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η επιτροπή αγώνα αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.
 • Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ και έχει τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης προς τον σύλλογο, προκειμένου να καλυφτούν τα έξοδα του αγώνα.
 • Οι αθλητές θα μπορούν να πληρώνουν τη συμμετοχή τους και να παραλαμβάνουν τα νούμερα και τη τσάντα με τα υλικά των διοργανωτών έως και μισή ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα από την γραμματεία.
 • Η τσάντα του αθλητή θα περιλαμβάνει ένα τεχνικό μακρυμάνικο μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα, ένα αναμνηστικό μετάλλιο, νερό και ένα ενεργειακό τζελ.
 • Η διοργάνωση έχει προβλέψει ώστε να υπάρχουν αποδυτήρια με θέρμανση, τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες.
 • Πριν τον αγώνα, οι αθλητές οφείλουν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατύχημα, με συνέπεια τον τραυματισμό τους ή τραυματισμό συναθλητών τους.
 • Μετά το τέλος του αγώνα θα προσφερθούν στους αθλητές ζεστά ροφήματα, όπως τσάι και τραχανάς.
 • Στην είσοδο του χωριού υπάρχει χώρος στάθμευσης για τα οχημάτων των αθλητών και των συνοδών τους.
 • Περισσότερες πληροφορίες, για την περιοχή, το ίχνος της διαδρομής, το, χάρτη και τη φόρμα εγγραφής θα  βρείτε στην ιστοσελίδα σου Συλλόγου Παλιάς Καβάλας www.paliakavala.gr
 • Το όριο για τους συμμετέχοντες στο φετινό αγώνα ορίζεται στους 250 (διακόσιους πενήντα) αθλητές.
 • Σε περίπτωση βροχόπτωσης και ολισθηρότητας, υπάρχει εναλλακτική διαδρομή 12 χιλιομέτρων
 • Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινόμενων ο αγώνας μετατίθεται την επόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα.

Κατηγορίες συμμετεχόντων

 1. Άντρες   18-29 ετών  
 2. Άντρες   30-39 ετών  
 3. Άντρες   40- 49   ετών  
 4. Άντρες   50+    ετών  
 5. Γυναίκες  18+  ετών  

*Αγωνιζόμενοι από 16-18 ετών συμμετέχουν με υπογραφή γονέα και μπαίνουν στη κατηγορία 18-29 ή στην κατηγορία γυναικών.

 

Ηλεκτρονική Δήλωση Ενδιαφέροντας

Theme Features

Finch is featuring brand new and advanced Warp options.

Block Appearance

Block Appearance

Finch Theme offers a number of different options to enhance the appearance of each widget/module position. You can add different background colors, paddings and textures, including grungy borders to every block.
Background Text

Background Text

This theme provides the option to add a background image or gradient to text, so that the words will clip the background itself. Just add the .tm-text-clip class and the background image via inline style to your text element.
<h3 class="tm-text-clip" style="background-image: -webkit-linear-gradient(transparent, transparent), url('my-image.jpg');">...</h3>
Panel Options

Panel Options

The Warp administration adds a number of options to modules/widgets. Each can be aligned to the left, right or center. You can set different opacities and badge can be aligned to the top or bottom.
Socialbar

Socialbar

Finch provides an additional Socialbar Position. The toggle button sticks to the side of the browser window and displays the social icons on click. For the different button classes check the table below.